Lecsapott a hidegfront az országra: hat megyére figyelmeztetést adtak ki

Lecsapott a hidegfront az országra: hat megyére figyelmeztetést adtak ki

agrarszektor.hu
Négy megyére zivatar miatt, két megyére pedig erős széllökés miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az elmúlt napok szinte nyárias időjárása után mára jelentősen lehűlt a hőmérséklet Magyarországon, nappal mindössze 9 és 13 fok közötti értékek várhatók, több helyen lehet eső, viharos szél, és néhol még havas eső is előfordulhat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggelig erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, a magasabban fekvő helyeken havas eső - írja az OMSZ. Reggeltől északnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, legkésőbb a Viharsarokban süt ki a nap. A tartós csapadék egyre inkább a déli területekre húzódik, de délután már csak néhol - főként a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység középső részén - alakulhat ki zápor. Az északi szél több helyen megerősödik, a Dunántúl északi felén olykor viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között valószínű. Késő estére 4, 9 fokra hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Békés, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun megyékre zivatar, Győr-Moson-Sopron és Vas megyékre pedig széllökések miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést. Előbbi négy megyében zivatar alakulhat ki a keddi nap folyamán, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Utóbbi két megyében figyelmeztet az OMSZ, hogy a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02