Lemondana dollármilliókról, hogy a földet túrhassa?

agrarszektor.hu
Sok olyan történetet hallani, amikor nehéz sorsú, földműves családból valaki profi sportolóvá küzdi fel magát. De hogy mindez fordítva történjen meg, arra kevesen gondolnának. Az Amerikai Futball Szövetség (NFL) profi játékosa azért hagyta maga mögött a világ egyik legnagyobb showbizniszét, hogy gazdálkodni kezdjen. Ugyan egy 5 éves, 37 millió dolláros szerződés kötötte a St. Lous Rams csapatához, Jason Brown mégis úgy döntött, hogy vidéken, a mezőgazdaságban folytatja életét. 1000 angol holdnyi földet vásárolt Észak Karolinában, és művelni kezdte. Most édesburgonyát és uborkát termeszt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

Volt idő, amikor a liga egyik legjobb, legkeresettebb és legjobban kereső játékosa volt, de egy ponton céltalannak érezte az egészet, és 2012-ben, 29 évesen saját maga vetett véget karrierjének. Mindezt azért, hogy magokat vethessen, traktort vezessen, növényt termesszen.

Az ügynöke szerint egyenesen élete legnagyobb hibáját követte el, de Brown biztos volt a dolgában. Tapasztalatok híján YouTube-videókból, autodidakta módon tanulta ki a szakmát, elmondása szerint helyi gazdáktól is kapott hasznos tanácsokat.


Forrás: Europress / Getty

Az év első szüretét minden évben az éhezők és rászorulók részére ajánlja fel, idén 5 hektárnyi termőterületről adományozott 45 tonnányi édesburgonyát, munkáját 500 önkéntes segítette. Kevesen értik, hogy hagyhatta ott és adhatta fel luxus életét és lakását, csak hogy egy száz éves gazdasági épületben lakhasson családjával, hogy miért piszkolja össze a kezét, ha egyszer nem is lenne muszáj. Mégis, Brown úgy érzi, sokkal hasznosabb része a világnak, mint mikor még a sportból élt. "Amikor látod kibukkanni a krumplikat a földből, na az a legszebb dolog a világon."


Forrás: Europress / Getty

Forrás: Europress / Getty

Forrás: Europress / Getty
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?