Ma sem lesz nyugtunk: a fél országra kiadták a figyelmeztetést a közelgő vihar miatt

Ma sem lesz nyugtunk: a fél országra kiadták a figyelmeztetést a közelgő vihar miatt

MTI
Zivatarveszély miatt a fél országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szerda délelőtt eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarveszély miatt. Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére felhőszakadás veszélye miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: késő délutánig, kora estig a Dunántúlon (nagyobb eséllyel a hegyvidéki tájakon) és a középső megyékben alakulhatnak ki elszórtan zivatarok, egy-egy helyen felhőszakadással (25-30 milliméter körüli csapadékkal), jégesővel, illetve 60 kilométer/óra feletti széllel. Estétől csütörtök délig nem valószínű zivatar. Csütörtök délutántól előbb a Dunántúl nyugati felén, estétől már az Északi-középhegység térségében is előfordulnak zivatarok, amelyekhez felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés társulhat.

A napi középhőmérséklet szerdán főként a délkeleti országrészben elérheti a 25 Celsius-fokot, csütörtökön már döntően alatta marad. Hőség veszélye miatt Békés és Csongrád-Csanád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Az előrejelzés szerint szerdán napközben 28-33 fokig emelkedik a hőmérséklet. Késő estére általában 18-25 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?