Magyar kézbe kerül a kabai cukorgyár

agrarszektor.hu
Még a héten lezárulhat a több-százmilliós üzlet, volt és jelenlegi répatermelőkből álló hajdú-bihari befektetői csoport a vevő.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Napló információi szerint mintegy 270 hektárnyi üzemi területet a jelenlegi tulajdonos Eastern Sugar Zrt. évek óta sikertelenül próbálja értékesíteni, mígnem a közelmúltban Szlovákiából érkezett vételi ajánlat. Azonban egy egyelőre névtelenségbe burkolózó befektetői csoport, mely volt és jelenlegi hazai répatermelőkből áll, élt elővásárlási jogával, és megvásárolta az üzemet. Az ingatlan további sorsáról még nem lehet tudni, elképzelhető hogy eredeti tevékenységéhez tér vissza, de a profilváltás sem elképzelhetetlen. Korábban többször lehetett hallani, hogy bioetanol üzem létesül az utoljára 2006-ban termelő cukorgyár területén, ám ez végül nem valósult meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?