Még mindig nem jön a fagy, de ezt a növények nem is bánják

agrarszektor.hu
Az enyhe időjárás és a csapadék már eddig is sokat segített az őszi vetéseken, és úgy látszik, komoly fagyra a közeljövőben sem számíthatunk. Folytatódik a kissé ködös, de enyhe november.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az elmúlt 12 napon főleg a Dunántúl nyugati felén esett nagy mennyiségű csapadék, míg az előző bő három hét során az ország nagy részén 60-110 mm csapadék hullott, csak a Tiszántúlon esett ennél kevesebb, mintegy 45-60 mm. Így a száraz október után a 90 napos csapadékösszeg - főleg délnyugaton és keleten - még elmarad az átlagtól, ugyanakkor északon már meghaladja azt. A talaj nedvességgel való feltöltődése nagyon jól halad, a felső 50 cm-es réteg a Tiszántúl kivételével gyakorlatilag telítetté vált.

A hőmérséklet hetek óta jóval az átlagos felett alakul, ami hozzájárult az őszi káposztarepce és a kalászosok fejlődéséhez, megerősödéséhez. A korábban egyenetlenül kelt táblák egységesedéséhez az elmúlt hetek csapadékos és tartósan enyhe időjárása ideális körülményeket teremtett. Kifejezetten kedvező kilátásokkal várhatják a telet ezek a növények.

Csütörtökig kevesebb csapadék várható, és a hőmérséklet is visszaesik pár fokot, de jelentős lehűlés, komoly fagy nem várható. A következő, csapadékot is hozó frontrendszer valószínűleg kedden-szerdán érkezik, immár nyugat felől, azaz kissé átalakul az időjárási rendszerek áramlási mintázata térségünkben. A következő 4-5 nap során területi átlagban 5-10 mm csapadék valószínű. A maximumhőmérséklet jellemzően 10, a minimumok pedig többnyire fagypont fölött alakulnak. Gyenge fagy inkább hétfőn vagy kedden reggelre várható. Ennek megfelelően a talaj hőmérséklete lassan csökken majd a következő napokban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?