Még várat magára a tavasz

agrarszektor.hu
A korábbi előrejelzésekkel ellentétben nem lesz 6 fokos meleg vasárnap, örülhetünk, ha délben kissé fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ma, az éjszaka második felétől északon már szakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben többfelé várható havazás, a délkeleti tájakon eleinte ónos eső, fagyott eső is lehet, majd mindenütt havazás valószínű. Reggelre egyre inkább kelet, délkelet felé húzódik vissza a csapadék. Az északi, északnyugati szelet élénk, északkeleten néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10 fok között alakul.

MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Szombaton már nagyrészt szakadozott felhőzet lesz felettünk, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délután délnyugat felől ismét beborul az ég. Kezdetben délkeleten, napközben néhol, este a délnyugati határvidéken kisebb havazás előfordulhat. Az északi, északnyugati szél élénk, főként északkeleten időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között alakul.

Vasárnap kezdetben általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de északkeleten lehetnek gyengébben felhős körzetek is. Késő délelőttől délnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Nyugaton és délen hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között alakul, de a kevésbé felhős tájakon -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +4 fok között várható.

 

(Forrás: OMSZ)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?