2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Hírek - Növény

Megbolondult az időjárás: 20 fokkal robban be a tavasz a héten

Rákapcsol a tavasz a hét közepén. Szerdán a Dunántúlon már elérjük a 20 fokot, csütörtökön pedig jó eséllyel át is lépjük azt.
 
 

Minden bizonnyal az év eddigi legmelegebb napjai előtt állunk - írja az Időkép. Szerdán és csütörtökön az átlagosnál melegebb időre készülhetünk, amit a délnyugatról beáramló enyhe, óceáni eredetű légtömegnek köszönhetünk.

Forrás: Időkép

Szerdán egy melegfront érkezik, ami felhőssé teszi a reggelt és elszórtan esőre, záporra is számíthatunk. Délutánra viszont felszakadozik a felhőzet és már csak helyenként északon és keleten fordulhat elő gyenge eső, zápor. A nyugati, délnyugati szelet több helyen élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A hajnal már fagymentes lesz, 2-8 fok várható. Délután pedig a dunántúliak kapják majd a legtöbb meleget: itt a legtöbb helyen 17-20 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Máshol 11-16 fokra van kilátás.

Forrás: Időkép

Csütörtökön már nem fog esni, mindenhol élvezhetjük a napsütést. A délnyugati szél többfelé élénk, északkeleten erős lehet és hozza magával a meleget. Délután már országszerte 16-22 fok közötti maximumokra készülhetünk. 20 fokot meghaladó értékeket a déli, délnyugati tájakon mérhetünk leginkább. 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu