Megkezdi az MVH a nemzeti kiegészítő (top-up) támogatások kifizetését

agrarszektor.hu
Több mint 12 milliárd forintot utal közel 18 ezer gazdálkodónak különböző, 2011. évi termeléshez kötött és termeléstől elválasztott top-up jogcímeken a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Budapest, 2012. 02.13.

Február közepétől közel 12 ezer ügyfél várhatja a történelmi bázis alapú támogatását tej-, hízottbikatartás-, extenzifikációs szarvasmarha-, valamint kedvezőtlen adottságú területeken nyújtandó anyajuh támogatás jogcímeken, melyekre összesen közel 10 milliárd forint kifizetése indul el első körben.

Ezzel párhuzamosan közel 2,3 milliárd forintot utal több mint 5 ezer gazdálkodónak az anyajuhtartás és anyajuh de minimis támogatás keretében az MVH.
Január közepén kapták kézhez az érintett gazdák a támogatásról szóló határozatukat, melynek összegét már elkezdte utalni a hivatal. Az érintettek idén anyajuhok után egyedenként legfeljebb 1 220 Ft támogatást vehettek igénybe.
Amennyiben a mezőgazdasági termelő juhtejet vagy juhtejterméket értékesített, úgy a támogatás mértéke anyajuh egyedenként legfeljebb 980 Ft lehet.

Az anyajuh de minimis támogatásnál pedig a gazdák 1 900 forintot kaphatnak állatonként.
Ez a támogatási forma azoknak az állattartóknak nyújt segítséget, akik gazdaságukban juhhús előállítás céljából nőivarú juhokat tartanak.

A támogatások finanszírozása teljes egészében nemzeti forrásból történik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?