2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Hírek - Növény

Megkezdődött a nemzeti tejtámogatás kifizetése: 11,5 milliárd a gazdáknak

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a nemzeti tejtámogatás keretében 11,5 milliárd forintot utal 7 500 gazdálkodónak. A határozatokat a napokban vehetik át az ügyfelek, a támogatási összegek utalása január közepétől várható.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A tejtermelés támogatását 2010-re vonatkozóan a 22/2010. (III. 16.) FVM rendelet alapján elválasztották a termeléstől és történelmi bázis alapján állapították meg.

A támogatás összegét az MVH a tejtermelő rendelkezésére álló egyéni történelmi bázis mennyisége és a fajlagos támogatási összeg (6 Ft/TB jogosultság) alapján határozta meg. Fennálló köztartozás esetén az adóhatóság nyilatkozata alapján a lejárt köztartozás összegével csökkentve fizetik ki az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatást (SAPS), valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatásokat, így a nemzeti tejtámogatást is (top up).

Minderről részletes információ a 37/2010 (XII. 14.) minisztériumi rendeletben olvasható.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu