Meglepő ajándék a kommunista diktatúrának

agrarszektor.hu
Tizenöt tonna műtrágyát szállít Dél-Korea segélyadományként Észak-Koreába. Öt év után először közelednek az északi diktatúrához, de Szöul hivatalos álláspontja szerint a szállítmány jelképes és semmiképpen sem követik nagyobb, államilag is támogatott adományok. A déliek 2010-ben vezettek be szigorú szankciókat Észak-Koreával szemben, miután több tucat emberüket vesztették el egy állítólagos észak-koreai támadásnál.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Tizenöt tonnás műtrágyaszállítmányt küld Észak-Koreának Dél-Korea. A szöuli vezetés öt év után először ad segélyadományt a diktatúrának és a lépést sokan enyhülésként értékelik - számol be a hvg.hu.

Dél-Korea 2010 májusában vezetett be szigorú szankciókat az északiak ellen, mert a vádak szerint torpedóval süllyesztették el a dél-koreai haditengerészet egyik hajóját. Összesen 46 ember halt meg a műveletben, de Észak-Korea visszautasította a vádakat. Az eset tisztázása miatt a két ország tárgyalásokat kezdeményezett, de azóta sem jutottak eredményre. Szöul a kormánytól független szervezeteknek is tiltja, hogy nagyobb mennyiségű segélyt szállítsanak északra, humanitárius alapon viszont kisebb adományok, gyógyszerek szállítását nem akadályozták meg.

A műtrágyaszállítmány jelképes - jelentette ki a két ország egyesítésének ügyeivel foglalkozó dél-koreai minisztérium képviselője. A tisztségviselő szerint ez nem jelenti azt, hogy nagyobb, államilag támogatott adományokat is küldenének.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03