2019. szeptember 19. csütörtök Vilhelmina

Hírek - Növény

Megnyílt a Bábolnai Gazdanapok: ezekkel az újdonságokkal találkozhatnak a látogatók

Immár 32. alkalommal rendezik meg 2019. szeptember 5-8. között a Bábolnai Gazdanapokat, amely ezúttal a 79. OMÉK társrendezvénye. A rendezvényen 210 kiállító jelenik meg és közel 20 000 nm-en várja az érdeklődőket, akik változatos és interaktív programokból válogathatnak. A kiállítás súlypontját az öntözés és annak gépesítési háttere, valamint a mezőgazdasági gépek és berendezések képezik. Ezen kívül számos más, mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint az oktatáshoz és kutatáshoz kötődő intézmények is jelen lesznek.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A mezőgazdasági mozgógépek bemutatásának hagyományához hűen, idén az Agrotec Magyarország Kft. biztosít traktor-tesztvezetési lehetőséget a látogatóknak a Gazdanapokon - írja közleményében az Agrármarketing Centrum (AMC).  Az innovatív technológiai megoldások képviseletében drónbemutatót is megtekinthetnek az érdeklődők az Agro-Way Kft. jóvoltából.

A Bábolnai Gazdanapok a 2019. szeptember 26-29. között, a HUNGEXPO területén megrendezendő 79. OMÉK egyik társrendezvénye. Az OMÉK-ot szervező Agrármarketing Centrum ügyvezetője, Ondré Péter a bábolnai esemény megnyitóján elmondta: „A hazai agrárgépészeti ágazat mintegy 8000 vidéki családnak biztosít megélhetést. Az ágazat az exportpiacokon is rendkívül sikeres, hiszen az itthon előállított gépészeti eszközök közel 80%-át a külpiacokon értékesítik, így a tavalyi évben 100 millió eurós exporttöbbletet eredményezett a szektor.”

A Gazdanapok keretén belül rendezik meg a háromnapos Smartfarm Konferenciát, amelyen a tápanyag-gazdálkodás, a növényvédelem és az öntözés témakörei kerülnek fókuszba. Fő cél, hogy az elmélet találkozzon a gyakorlattal, így a konferenciasátor melletti bemutató téren a gyakorlatban is megtekinthetik a látogatók, miről beszélnek az előadók. A gazdák számára ingyenes szaktanácsadást biztosítanak a precíziós gazdálkodás, talajvizsgálat, nedvességgazdálkodás és nyilvántartási - jelentési kötelezettségek témakörében.

A 32. Bábolnai Gazdanapok egyik kiemelt programja a szakképző intézmények szervezett látogatása. Szeptember 6-án, pénteken „Szakiskolai Napot” tartanak, amelyen 14 intézmény mintegy 650 diákja látogatja meg a kiállítást. A Gazdanapok életében első alkalommal megrendezendő program célja, hogy vonzóvá tegye a mezőgazdaságot a fiataloknak.

További újdonság a rendezvényen, hogy a legújabb SMART talajművelő eszközök munkáját – egymással összehasonlító módon – egy több mint 30 méteres interaktív talajszelvényben láthatják az érdeklődők, így nemcsak felülről, hanem szemmagasságból is megtekinthető a gépek munkája. A nagyközönség számára lehetőség nyílik majd arborétum-látogatásra, a lovasbemutató megtekintésére, sétakocsikázásra a Ménesudvarban, a legkisebbek pedig a mini gyermekparadicsomban szerezhetnek élményeket. A látogatók szervezett keretek között csoportosan, vezetővel is megtekinthetik a Ménesbirtok történelmi épületegyüttesét és világhírű lóállományát.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu