Megnyílt a Bábolnai Gazdanapok: ezekkel az újdonságokkal találkozhatnak a látogatók

agrarszektor.hu
Immár 32. alkalommal rendezik meg 2019. szeptember 5-8. között a Bábolnai Gazdanapokat, amely ezúttal a 79. OMÉK társrendezvénye. A rendezvényen 210 kiállító jelenik meg és közel 20 000 nm-en várja az érdeklődőket, akik változatos és interaktív programokból válogathatnak. A kiállítás súlypontját az öntözés és annak gépesítési háttere, valamint a mezőgazdasági gépek és berendezések képezik. Ezen kívül számos más, mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint az oktatáshoz és kutatáshoz kötődő intézmények is jelen lesznek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mezőgazdasági mozgógépek bemutatásának hagyományához hűen, idén az Agrotec Magyarország Kft. biztosít traktor-tesztvezetési lehetőséget a látogatóknak a Gazdanapokon - írja közleményében az Agrármarketing Centrum (AMC).  Az innovatív technológiai megoldások képviseletében drónbemutatót is megtekinthetnek az érdeklődők az Agro-Way Kft. jóvoltából.

A Bábolnai Gazdanapok a 2019. szeptember 26-29. között, a HUNGEXPO területén megrendezendő 79. OMÉK egyik társrendezvénye. Az OMÉK-ot szervező Agrármarketing Centrum ügyvezetője, Ondré Péter a bábolnai esemény megnyitóján elmondta: "A hazai agrárgépészeti ágazat mintegy 8000 vidéki családnak biztosít megélhetést. Az ágazat az exportpiacokon is rendkívül sikeres, hiszen az itthon előállított gépészeti eszközök közel 80%-át a külpiacokon értékesítik, így a tavalyi évben 100 millió eurós exporttöbbletet eredményezett a szektor."

A Gazdanapok keretén belül rendezik meg a háromnapos Smartfarm Konferenciát, amelyen a tápanyag-gazdálkodás, a növényvédelem és az öntözés témakörei kerülnek fókuszba. Fő cél, hogy az elmélet találkozzon a gyakorlattal, így a konferenciasátor melletti bemutató téren a gyakorlatban is megtekinthetik a látogatók, miről beszélnek az előadók. A gazdák számára ingyenes szaktanácsadást biztosítanak a precíziós gazdálkodás, talajvizsgálat, nedvességgazdálkodás és nyilvántartási - jelentési kötelezettségek témakörében.

A 32. Bábolnai Gazdanapok egyik kiemelt programja a szakképző intézmények szervezett látogatása. Szeptember 6-án, pénteken "Szakiskolai Napot" tartanak, amelyen 14 intézmény mintegy 650 diákja látogatja meg a kiállítást. A Gazdanapok életében első alkalommal megrendezendő program célja, hogy vonzóvá tegye a mezőgazdaságot a fiataloknak.

További újdonság a rendezvényen, hogy a legújabb SMART talajművelő eszközök munkáját - egymással összehasonlító módon - egy több mint 30 méteres interaktív talajszelvényben láthatják az érdeklődők, így nemcsak felülről, hanem szemmagasságból is megtekinthető a gépek munkája. A nagyközönség számára lehetőség nyílik majd arborétum-látogatásra, a lovasbemutató megtekintésére, sétakocsikázásra a Ménesudvarban, a legkisebbek pedig a mini gyermekparadicsomban szerezhetnek élményeket. A látogatók szervezett keretek között csoportosan, vezetővel is megtekinthetik a Ménesbirtok történelmi épületegyüttesét és világhírű lóállományát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?