Megtörtént a nagy bejelentés: ezeket vállalta a következő tíz évre a Corteva

Megtörtént a nagy bejelentés: ezeket vállalta a következő tíz évre a Corteva

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience bejelentette a mezőgazdaság alkalmazkodóképességének növelésére megfogalmazott, 2030-ig szóló fenntarthatósági célkitűzéseit. A fenntarthatósági törekvések kiterjednek a gazdálkodókra, a termőföldre, a helyi közösségekre és a vállalat működésére is.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Corteva Agriscience bejelentette az elkövetkezendő 10 évre szóló kötelezettségvállalásait a fenntarthatóság előmozdítására a globális élelmiszerellátási rendszer minden területén, tudhattuk meg a cég közleményéből. A célkitűzések számos kezdeményezést tartalmaznak, kiterjednek a gazdálkodókra, a termőföldre, azokra a közösségekre, ahol az alkalmazottak és az ügyfelek élnek és dolgoznak, valamint a vállalat saját működésére is. A kezdeményezések közt szerepel többek között a talaj egészségének javítása, a gazdaságok termelékenységének növelése, valamint előrelépés az éghajlatváltozás, a vízgazdálkodás, a biológiai sokféleség, az ellátási lánc átláthatósága és a munkavállalók biztonsága terén.

A küldetésünk, hogy a teljes mezőgazdasági ágazatot jobb, fenntarthatóbb termelés felé vezessük világszerte, nagyobb jelentőséggel bír most, mint valaha. Úgy gondoljuk, hogy nincs megfelelőbb idő arra, hogy elkötelezzük magunkat az élelmiszerforrásaink védelme és megőrzése, a közösségeink gyarapodásának elősegítése mellett. Támogatjuk azokat, akik mindannyiunk ellátásáról gondoskodnak

- mondta James C. Collins, Jr., a cég vezérigazgatója.

A kitűzött célok, kiemelten összpontosítanak a mezőgazdaságra, valamint a gazdálkodókkal és a mezőgazdasági értéklánc összes szereplőjével kialakított szoros kapcsolatra, mondta Anne Alonzo, a Corteva Agriscience rangidős alelnöke, külső kapcsolatokért és a fenntarthatóságért felelős vezető. Anne Alonzo hozzátette, a fenntarthatóság kérdése nem újdonság a Corteva számára. A cég mostani bejelentése valójában egy nyilvános elköteleződés 14 konkrét és mérhető célkitűzés mellett, amely segíti a gazdálkodók fenntartható működését, megóvja a földeket és a természeti erőforrásokat, fejleszti a közösséget és segíti a működést.

A Corteva 10 évre szóló kötelezettségvállalásai közt szerepel, hogy eszközt és képzést biztosít a terméshozamok stabilitásának javításához, az input anyagok optimalizálásához, az éghajlati változásokkal szembeni ellenállóképesség javításához. A kötelezettségvállalások kiterjednek a talajegészség, a vízgazdálkodás és a biodiverzitás területére is. A Corteva célja, hogy támogatást és védelmet nyújtson a munkavállalóinak és mindazoknak, akik részei az élelmiszertermelő rendszernek és a tágabb értelemben vett mezőgazdasági közösségnek. A társaság vállalja, hogy üzleti tevékenysége során innovatív képességeivel is támogatja a fenntarthatóságot, kidolgozza klímastratégiáját, fenntartható csomagolást használ és nagyobb súlyt fektet telephelyein a fenntarthatósági kérdésekre.

A Corteva 2021-től kezdődően éves fenntarthatósági jelentést készít az elért eredményekről. A 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntarthatósági célokról tovább információ ezen az oldalon található.

A vállalat 2030-ig szóló fenntarthatósági céljai közé többek között az alábbiak tartoznak:

A mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok

  • Képzést biztosítani 25 millió termelő számára a talaj egészségéről, a tápanyagokról és a vízgazdálkodásról, valamint a termelékenység növelésének bevált módszereiről.
  • Támogatni 500 millió mezőgazdasági kistermelőt a termelési hatékonyságuk és jövedelemtermelő képességük javítása, valamint a fenntartható gazdálkodási gyakorlatok elterjesztése érdekében.
  • Olyan vezetői rendszereket tervezni és bevezetni, amelyek különböző méretű mezőgazdasági vállalkozásokat tesznek képessé arra, hogy fenntartható módon növeljék a terméshozamukat 20%-kal 2020-hoz képest, és ezzel egyidejűleg 20%-kal csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását a növénytermesztési rendszerekben, ugyancsak 2020-hoz viszonyítva.

A termőföld javát szolgáló célok

  • 2030-ig javítani a talaj egészségét a globális mezőgazdasági földterület 30 millió hektárján.
  • Támogatni a mezőgazdasági termeléssel összefüggő vízgazdálkodás fejlesztését: fel kell gyorsítani a nitrogénfelhasználás hatékonyságának javítását a világ mezőgazdasági termőterületein; csökkenteni kell a vízfogyasztást, miközben elő kell segíteni a hozam növekedését a vetőmagtermesztés 2,5 millió hektárján és a vízellátási problémákkal küszködő mezőgazdasági területeken 2020 és 2030 között.
  • Világszerte növelni a biodiverzitást több mint 10 millió hektár legelőn és természetes ökoszisztémában, fenntartható gazdálkodási módszerek elterjesztésével és az élőhelyek megőrzésével.

A közösségek javát szolgáló célok

  • Fenntartani a Corteva létesítményeiben és a mezőgazdaságban dolgozók biztonságát.
  • Több hatáskört adni a nőknek, lehetőséget kell adni a fiataloknak és együtt kell működni a közösségekkel a világon mindenütt, ahol a Corteva Agriscience alkalmazottai és fogyasztói élnek és dolgoznak.
  • Globális szinten egymillió alkalmazotti munkaórát felajánlani az emberek és közösségek támogatására.
  • Növelni a mezőgazdasági termelőktől a fogyasztókig terjedő ellátási lánc átláthatóságát olyan digitális eszközök használatával, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodóknak, hogy ezáltal hozzáadott értéket teremtsenek a mezőgazdasági piacokon, az élelmiszerrendszerekben és a közösségekben.

A vállalat működésére vonatkozó célok

  • Gondoskodni arról, hogy 2025-ig minden új termék megfeleljen a fenntarthatósági kritériumoknak.
  • 2021. június 21-ig klímastratégiát kell készíteni a GHG protokoll szerinti közvetlen, közvetett és egyéb közvetett (Scope 1, 2 és 3) kibocsátások szabályozására, amely tartalmazza a kibocsátás-csökkentési célértékeket is.
  • 2030-ig el kell érni az újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyag kizárólagos alkalmazását.
  • Minden telephelyen fenntarthatóbb működést kell megvalósítani a hulladék csökkentése, a vízvédelem és a fokozott biodiverzitás révén.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?