2020. szeptember 20. vasárnap Friderika

Hírek - Növény

Megvan a végeredmény: ez a kukorica tarolt a nagy versenyen

A Monsanto DEKALB hibridjével versenyző termelő ért el első helyezést a tavalyi országos kukorica termésversenyen és szerezte meg a Kárpát-medencei Nagydíjat is. A felhasznált hibrid a DKC4717-es volt, amely az „Év Kukoricája” 2014-es vándordíjat is megkapta.
 
 

A DKC4717-es DEKALB hibrid kapta az „Év Kukoricája” 2014-es vándordíjat – tartalmazza a verseny eredményéről szóló közlemény. Az országos tavalyi termésversenyen is olyan termelő nyert, aki DKC4717-tel indult: Papp Mihály az első helyezés mellé a Kárpát-medencei Nagydíjat is megszerezte. Az utóbbi díjért folytatott versengésben a második helyezett a vajdasági régió győztese, a DKC5007-tel versenyző Borsos Csaba lett.

A tavalyi versenyben több mint 60 versenyparcellát takarítottak be. A hat földrajzi régióból ötben DEKALB hibridekkel versenyzők végeztek az első helyen, valamint az öntözéses és forgatás nélküli kategóriát is DEKALB hibriddel nyerték meg.


A verseny díjazottjai


A versenyben legnagyobb számban DEKALB kukoricákat vettetek, de szerepeltek martonvásári, Pioneer, RAGT és Limagrain hibridek is.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu