Megvesznek a németek a magyar zöldség-gyümölcsért

agrarszektor.hu
Kiemelt vendég lehet Magyarország a berlini világeseményen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A külföldre szállított magyar zöldségek és gyümölcsök több mint ötödét német fogyasztók veszik meg. Lehetséges, hogy 2016-ban Magyarország kiemelt vendég lesz a zöldség-gyümölcs szektor legnagyobb világeseményén, a berlini Fruit Logisticán.

Jó a fogadtatása a magyar megjelenésnek a szerdán megnyílt berlini Fruit Logisticán, amelyen 2016-ban Magyarország lehet a kiemelt vendég - mondta az MTI-nek Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke.

A FruitVeB célja az idén indult hétéves uniós költségvetési ciklusban az átlagos éves termésmennyiség emelése 1 millió tonnával 3,5 millió tonnára. A zöldség-gyümölcs ágazat munkaigényéből fakadóan ezzel 100 ezer új munkahely jöhet létre.

 

Az idén tizenöt magyra cég állít ki
Az Fruit Logisticán 84 országból csaknem 2600 kiállító mutatkozik be, a szervezők 120 országból összesen 58 ezer szakmai látogatóra számítanak, a vendégország Argentína. A Fruit Logistica magyar nemzeti standján az idén 15 cég vesz részt, köztük több termelői szervezet, amelyek több ezer termelőt képviselnek. A péntekig tartó vásár első napján a magyar standot felkereste többek között Hans-Peter Friedrich német szövetségi mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter és Christian Göke, a berlini vásárvárost üzemeltető Messe Berlin GmbH ügyvezető igazgatója is.

 

A cél eléréséhez fontos a jelenlét az export további növeléséhez lehetőségeket kínáló szakmai fórumokon, mint a Fruit Logistica, ezért az Agrármarketing Centrummal és a berlini magyar nagykövetséggel azon dolgoznak, hogy 2016-ban Magyarország kapja meg a vásár díszvendégi címét jelentő úgynevezett vendégország státuszt. A berlini vásár azért is jelentős, mert Németország a magyar zöldség-gyümölcs ágazat termékeinek első számú felvevőpiaca, a kivitel nagyjából negyede a német piacra irányul.

Tavaly az előzetes becslések szerint 75-80 millió euró körüli értékben exportáltak a magyar zöldség-gyümölcs termelők Németországba, míg az ágazat teljes kivitele 350 millió euró értékű lehetett. A német piacra irányuló zöldségexport stabil volt 2013-ban, nagyjából 39 millió eurót tett ki, a gyümölcskivitel viszont a becslések szerint minden korábbinál nagyobb volt. A legnépszerűbb termékek a csonthéjasok, a diófélék, a dinnye és a fagyasztott gyümölcsök - mondta a FruitVeb elnöke.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?