2019. július 20. szombat Illés

Hírek - Növény

Megvette már a kukoricavetőmagot? Ezek a legjobb hibridek!

12 Pioneer-hibrid, 10 Monsanto-genetika és több kisebb nemesítőház kukoricája versenyzett egymással a tavalyi évben is a legnagyobb termőképességű kukorica címéért. A növényeknek most is 10 különböző helyszínen kellett bizonyítaniuk. Érdemes mindig az üzemünkhöz legközelebbi körzet eredményeit alapul venni, amikor egy csúcsgenetika mellett döntünk.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A 2018-ban elvégzett posztregisztrációs fajtakísérletbe 33 kukoricát választottak be, ezeket három éréscsoportra bontva értékelték a 10 kísérleti helyszín eredményei alapján. A fajták közé az újonnan regisztrált hibridek és a kisebb nemesítőházak kukoricái is bekerülhettek, valamint olyanok is, amelyek hazai elismerésben nem részesültek, de az uniós listán szerepelnek. A vizsgálatok a kezdeti fejlődési erélytől kezdve a szárszilárdságon át a termés nagyságáig és a vízleadó képességig terjedtek.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A részletes eredmények itt érhetőek el.

Korai éréscsoport

Középérésű csoport

Kései érésű csoport

.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu