Meteoroloógiai szolgálat: eddig gyenge telünk volt

Meteoroloógiai szolgálat: eddig gyenge telünk volt

agrarszektor.hu
Alig számíthatunk csapadékra és a hőmérsékletben is csak kevés ingadozás lesz a jövő héten. Lesz két hetünk nagyjából egyforma időjárással?

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az ország egyes részei ebben a szezonban még nem láttak havat, összefüggő hóréteg csak északkeleten alakult ki néhány napra, még december első napjaiban. Az ország döntő részén eddig -5 és -10 Celsius fok között alakult a leghidegebb reggel is. Január első napjaiban a derült, szélcsendes és hosszú éjszakákon erősen lehűlt a levegő, napközben azonban csak a tartósan ködös napokon és területeken maradt fagypont alatt a hőmérséklet.

Alapvetően száraz idő uralkodott, a tíznapos csapadékösszeg a 2 mm-t is csak néhol éri el. Az elmúlt 90 nap során csak a Tiszántúl déli részén és a Felső-Tisza térségében maradt el az átlagtól a lehullott mennyiség, az ország döntő részén egyelőre nem hiányzik a csapadék.


A növényi kultúráknak jót tesz ez a mérsékelt hideg, ekkora fagyokat még hó nélkül is szépen elviselnek. A kártevők és kórokozók jelentősebb ritkulásukhoz viszont ennél keményebb fagyokra lenne szükség.

Az előttünk álló napokban drasztikus változás nem várható időjárásunkban. A jövő héten a magasban történő újabb melegedés hatására egyre többfelé képződik tartós köd, így visszatér a csendes, eseménytelen idő. A borongós időben egészen lecsökken majd a napi hőingás is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?