Mezőgazdasági biztosítás: még május végéig köthető!

agrarszektor.hu
Az elmúlt évek egyre kiszámíthatatlanabb időjárása akár tavasztól őszig is okozhat kellemetlen meglepetést a mezőgazdaságból élőknek, ezért érdemes idejében bebiztosítani a termést, az állatokat, a mezőgazdasági eszközöket és épületeket is jég- és viharkár ellen. A Generali-Providencia biztosító 2010-ben több mint 2500 bejelentést regisztrált tűz-, jég- és viharkárok miatt, amelyekre közel 2,2 milliárd forintot fizetett ki a gazdáknak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tavasz beköszöntével megkezdődtek a mezőgazdasági munkák, és a kistermelők, gazdák is javában szorgoskodnak kertjeikben, gyümölcsöseikben. Ám a majdani termést a tavaszi - nyári hónapokban még számtalan veszély fenyegeti. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az április és a május rendkívül szeszélyes, és a nyári hónapokban is bármikor lecsaphat a pusztító jégeső és a vihar. Megoldást jelenthet a gyümölcsösök tavaszi fagy-katasztrófa biztosítása, de jól jöhet, ha a növényeket a gazdák jég-, vihar- és fagykár, illetve homokverés ellen is biztosítják, hogy ne vesszen kárba az egész éves gazdálkodás eredménye. Növénykárokra május végéig még köthető mezőgazdasági biztosítás.

Az állattenyésztéssel foglalkozóknak érdemes lehet teljes állatállományukat is biztosítani a különböző természeti csapások - tűz, vihar, villámcsapás, árvíz, földcsuszamlás vagy kőomlás okozta károk - ellen, de a biztosítási védelem kiterjed ismeretlen járművel való ütközés miatti elhullásra és kényszervágásra is. Emlékezetes lehet a tavaly nyáron Mezőhegyesen tomboló elsöprő vihar, ahol lovakat szedett áldozatul a pusztító természeti jelenség. Ha valaki nagy értékű állatot szeretne biztosítani, akkor erre is van lehetősége a Generalinál: nagy értékű lovak, szarvasmarhák, tenyészjuhok, tenyészkecskék, tenyészsertések és kutyák is biztosíthatóak.

"A Generali biztosító 2010-ben több mint 2500 bejelentést regisztrált mezőgazdasági tűz-, jég- és viharkárok miatt, amelyekre közel 2,2 milliárd forintot fizetett ki a gazdáknak." - mondta Hajas Gábor, a Generali-Providencia Biztosító vagyonbiztosítási üzletágának vezetője. "Nem érdemes kockáztatni és a néhány ezer forintos biztosítási díjon spórolni, hiszen például a búza és a kukorica esetében már hektáronként kétezer forintért is köthető biztosítás jég, tűz, villámcsapás és földcsuszamlás okozta kárra. Ha pedig belegondolunk abba, hogy egy ekkora területen csak a kombájnnal való aratás 15 ezer forintba is belekerülhet, látjuk, hogy tényleg elenyésző a biztonság ára" - hangsúlyozta a szakember.

Érdemes gondoskodni a mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó épületekről, berendezésekről, raktáron lévő terményekről és a mezőgazdasági gépekről is. A mezőgazdasági vállalkozások speciális eszközire - erőmunkagépek, telepített öntözőberendezések - is köthető biztosítás.

Az erdőtulajdonosok a terület nagyságától függően a tűz és árvízkárra, a fakidőléssel járó természeti jelenségekre, valamint az úgynevezett befejezetlen erdőtelepítésekre is köthetnek biztosítást.

"A tavaly júniusban Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben végigsöprő jég után esetenként több tízmillió forint értékű kártérítésekre is sor került. Egyáltalán nem szokatlanok az ilyen nagy összegű kifizetések: a jégesők és viharok Csongrád és Békés megye egy-egy részén például olyan hatalmas károkat okoztak, hogy volt olyan biztosítottunk is, akinek termőterületein 122 millió forintos kárt okozott a jégeső" - tette hozzá Hajas Gábor, aki arra is figyelmeztetett, hogy a szélsőséges időjárási viszonyokkal már együtt kell élnünk, és még a nyári jég- és viharszezon is előttünk áll.

A Generalinál a nagyüzemek, szövetkezetek mellett a kistermelők is köthetnek mezőgazdasági biztosítást. A kisebb gazdaságoknak komplex védelmet nyújt a számukra kidolgozott ún. Porta biztosítási csomag, mely mezőgazdasági vagyontárgyaikra, növényeikre, állataikra, a lakásra, mezőgazdasági épületekre, gépekre és berendezésekre.

A Generali biztosító mezőgazdasági biztosításairól bővebben a https://www.generali.hu/Szolgaltatasok/Vagyon/Mezogazdasagi_biztositasok.aspx címen olvashatnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?