2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Növény

Milliárdok a feldolgozóknak

Lezárult a mezőgazdasági termékek értéknövelése jogcím keretében 2012-ben benyújtott támogatási kérelmek elbírálása. Az élelmiszeripari feldolgozók összesen újabb 7,9 milliárd forint támogatáshoz jutnak. A döntések kipostázását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megkezdte.
 
 

A 2012. június 22 – július 23. közötti időszakban benyújtott támogatási kérelmek alapján, a feldolgozóipari tevékenységük mértéke alapján mezőgazdasági, illetve nem mezőgazdasági termelőnek minősülő ügyfelek igényelhettek támogatást élelmiszeripari feldolgozó tevékenységgel kapcsolatos beruházás megvalósításához a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében.

A támogatási kérelmekben szereplő támogatási igény jelentős összegére tekintettel a Vidékfejlesztési Minisztérium a jogszabály alapján – a mezőgazdasági, illetve a nem mezőgazdasági termelők támogatásához együttesen – rendelkezésre álló 5 milliárd forint összegű forrást 7,9 milliárd forintra emelte meg. Ennek eredményeként összesen 148 kérelmező nyerte el a támogatást. Mezőgazdasági termelők esetén a legalább 55 pontot, nem mezőgazdasági termelők esetén a legalább 54 pontot elérő kérelmeket hagyhatja jóvá a Hivatal a jogszabályban előre meghirdetett értékelési rendszer alapján.

Az MVH megkezdi a határozatok kipostázását az ügyfelek részére. A támogatási összeg igénylésére az ügyfeleknek a támogatási határozatuk jogerőre emelkedését követően, a jogszabály alapján a jogcím vonatkozásában megnyíló kifizetési kérelem benyújtási időszakokban nyílik lehetőségük.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu