Milliárdok életét veszélyeztetik a haszonállatok a szegény országokban

agrarszektor.hu
A biotermesztők zöldítenék a KAP-programot, miközben több milliárd ember életét fenyegetik a haszonállatokból származó vírusok. Oroszországban nőtt a hústermelés júliusban. Lapszemle.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A legnagyobb KAP-reform elleni civil tüntetés, az úgynevezett "Good Food March" (Jó Étel Menet) szeptember 19-én fog Brüsszelbe érkezni, hogy egy "zöldebb és fairebb európai mezőgazdaságért tüntessen.

A menetben olyan szervezetek vesznek részt, mint a Biotermelők Nemzetközi Egyesülete (IFOAM), a Föld Barátai Európa (Friends of the Earth Europe) és a Slow Food nevű mozgalom képviselői.


Milliárdok életét veszélyeztetik a haszonállatok

2,4 milliárd fertőzéses betegségért és 2,2 millió halálesetért felelősek az olyan haszonállatokról emberre terjedő betegségek mint a madárinfluenza, a tuberkulózis, vagy a Rift-völgy láz (RVF), derült ki a kenyai Nemzetközi Haszonállat Kutatóintézet (ILRI) legújabb tanulmányából.

A kutatás szerint a legtöbb áldozat az alacsony-vagy közeped jövedelmű országokból kerül ki. A legelmaradottabb országokban pedig a betegségek és halálesetek 20 százalékát okozza zoonózis.

Több az orosz hús

15 százalékkal nőtt a hústermelés júliusban Oroszországban elsősorban a baromfi-és a disznóhús-feldolgozásnak köszönhetően, miközben a marhahús mennyisége csökkent.

Az orosz húsfeldolgozás júliusban 76 300 tonnára nőtt júliusban, ami 5 százalékos emelkedés volt júniushoz képest, és 16 százalékos emelkedés tavaly júliushoz képest, közölte a Rosstat, az orosz szövetségi statisztikai hivatal.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13