Most érkezett a hír: jön a havazás és az országos fagy

Most érkezett a hír: jön a havazás és az országos fagy

agrarszektor.hu
Vasárnap több helyen lehet kisebb havazás, hószállingózás, de emellett havas eső, keleten eső is eshet. Nem lesz vastag a hótakaró, de ha átmenetileg is, több helyen kifehéredik a táj - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombaton a Facebook-oldalán.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Török László meteorológus "Látványhavazás" című videójában elmondta: vasárnapra virradó éjszaka derült, fagyos lesz az idő, országszerte fagy várható. A minimumok jellemzően mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakulnak, de északkeleten ennél is hidegebb lehet. Vasárnap kezdetben napos idő lesz, majd dél felől megnövekszik a felhőzet és délután egy csapadékrendszer éri el az ország térségét. A Dunántúlon és északkeleten várható havas eső, havazás, a keleti országrészben eső valószínű. Napközben mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak a csúcsértékek.

A folytatásban változékony és enyhe lesz az idő. A hét elején erős, gyakran viharos lesz a szél, de erősödik a nappali felmelegedés és a fagyok is megszűnnek. A hét második felében mérséklődik a légmozgás, de ezzel együtt ismét elkezd lehűlni a levegő. A jövő héten többször várható eső, zápor - mondta a meteorológus.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?