2021. április 17. szombat Rudolf

Hírek - Növény

Most zöldségkereskedőket buktattak le

Nagyon rákapcsoltak az utóbbi napokban az ellenőrző hatóságok.
 
 

Bizonytalan eredetű zöldségféléket és gyümölcsöt zároltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei egy békés megyei nagykereskedőnél, és elrendelték az áru megsemmisítését. A hatóságok nagyon rákapcsoltak az utóbbi időszakban: előbb lengyel tojások, majd egy szintén lengyel krumpli-szállítmány lefüleléséről érkeztek hírek.

A NÉBIH kiemelt ügyek igazgatósága által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a hatóság szakemberei többhetes előkészítő munka után tartottak ellenőrzést a nagykereskedőnél, ahol 27 tonna terméket vizsgáltak át. Az árukészlet több mint 60 százalékának hiányzott az eredetmegjelölése. A megsemmisítésre szánt áru bruttó értéke 1,5 millió forint. A zárolt áruk között fejes káposzta, sárgarépa, étkezési paprika, paradicsom és alma volt.

A hatóság munkatársai forgalomkorlátozást rendeltek el 1,9 tonna burgonyára az eredetet igazoló dokumentum bemutatásáig. A nagykereskedő az ellenőrzött árukészlet negyven százalékánál rendelkezett eredetigazoló dokumentummal és ezeknél a tételek címkézése is megfelelő volt - áll a közleményben.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu