Nagy István: minél több lehetőséget kell teremteni erdeink felfedezésére

Nagy István: minél több lehetőséget kell teremteni erdeink felfedezésére

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium az erdők és a fával borított területek gyarapítása érdekében indította el az Országfásítási Programot, amelynek részeként a Településfásítási Programban mintegy 470 település részére biztosítottunk sorfákat, hogy belterületi ültetésekkel is felhívjuk a figyelmet az erdők fontosságára, mondta el Nagy István szombaton, a "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok megnyitóján, Gyöngyöspatán.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tárcavezető a megnyitó keretében ünnepélyesen felavatott "Összetartás" emlékplakett kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar erdők példátlanul értékes környezeti-, gazdasági-, társadalmi szolgáltatásokat nyújtanak, energia- és nyersanyagforrásként szolgálnak, valamint turisztikai vonzerővel is bírnak, így különösen fontos, hogy minél több lehetőséget teremtsünk az erdő felfedezésére. Nagy István azt is hozzátette, hogy az Agrárminisztérium kiemelt feladatának tartja Magyarország természeti-táji örökségének bemutatását, a lakosság környezeti szemléletének formálását, ezért például állami erdőgazdaságaink és nemzeti park igazgatóságaink, több mint 50 erdei iskolát működtetnek, ahol évente 100 ezernél is több gyereket fogadnak a fenntartható életmódra nevelő programjaikon.

Nagy István szerint a civil kezdeményezésű "Muzsikál az erdő" sokkal több, mint egy izgalmas kulturális eseménysorozat, ráadásul nem műanyag tollakra nyomtatott üzenetek, hanem maga a természetben együtt töltött idő hívja fel a figyelmet az erdők fontosságára és értékeire. A tárcavezető elmondta, itt a művészet ereje egyesül az erdészek szakmaiságával egy közös célkitűzés érdekében, a most felavatott összetartás emlékplakett többek között ezt az eszmeiséget is szimbolizálja.

Az agrárminiszter azt is jelezte, mi sem bizonyítja jobban a programsorozat sikerét, mint hogy immár 17. alkalommal hallhatjuk az erdőben felcsendülő dallamokat és évről-évre egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez. Nagy István azt is hozzátette, hogy idén Kossuth- és Prima Primissima díjas előadók fellépéseit is élvezhetjük, de természetesen a szakvezetéses túrák és az előadások sem maradnak el.

(A cikkben felhasznált képek az MTI/Komka Péter tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?