Néhány napra biztosan búcsút inthetünk az esőnek: ilyen idő várható a hétvégén

agrarszektor.hu
Pénteken az ország nagy részén kissé felhős, ugyanakkor napos időre lehet számítani, a középső és keleti részeken azonban előfordulhatnak záporok, illetve zivatarok is. Szombaton és vasárnap már inkább a napsütésé lesz a főszerep az egész országban, és csak elszórtan várható csapadék. A hétvégére a hőmérséklet szinte nyáriasra fordul, és akár 26 fok is lehet majd.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken a Dunántúl nyugati felén kissé felhős, napos idő ígérkezik, míg keletebbre közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés viszont ott is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. A középső és keleti országrészben előfordulhat záporeső, nagyobb számban ezen belül is keleten, ahol elszórtan zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Szombaton gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, főként a Dunától keletre elszórtan várható zápor, esetleg egy-egy zivatar. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Vasárnap a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, majd estétől délnyugat, dél felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet. Elszórtan várható zápor, néhol zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?