2021. január 21. csütörtök Ágnes

Hírek - Növény

Nem csökkentenék a gyümölcsborok áfáját

Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának tagjai - pártállástól függetlenül - ellenezték a testület szerdai ülésén, hogy csökkentsék a gyümölcsborok jövedéki adóját Magyarországon
 
 

Ezért a honatyák egyhangúlag támogatták Font Sándor (Fidesz), a bizottság elnökének és Horváth Istvánnak (Fidesz), a testület alelnökének az Egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványát. Ez az indítvány a törvényjavaslatban megfogalmazottakkal szemben - amely gyakorlatilag nullára csökkentené a gyümölcsborok jövedéki adóját - továbbra is fenn kívánja tartani a gyümölcsborok jövedéki adóját - mondta a Horváth István az MTI-nek.

Hozzátette, a módosítás alapvető indoka, hogy ne növekedhessen tovább a feketegazdaság aránya a borelőállítás terültén. A gyümölcsbor jövedéki adójának mérséklése ugyanis növelhetné a borhamisítás kockázatát nemcsak a módosító indítvány benyújtói, hanem a bizottság tagjai szerint is, a cukorfelhasználás megkönnyítése miatt.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu