Nem sok napsütésre számíthatunk a hétvégén: itt a friss előrejelzés

Nem sok napsütésre számíthatunk a hétvégén: itt a friss előrejelzés

MTI
Jellemzően a hétvégén is borúsabb, csapadékosabb lesz az időjárás. Egyelőre nem tér vissza a héten tapasztalt nyárias meleg, 20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, várhatóan a Dél-Dunántúlon süt ki néhány órára a nap. Kezdetben többfelé, majd egyre inkább keleten, északkeleten várható eső, emellett a Dél-Dunántúlon délután helyenként záporok, zivatarok alakulnak ki. A szél időnként megélénkül, néhol meg is erősödik. A leghidegebb órákban 7-13 fok lesz. Napközben 16-22 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a több-kevesebb - jobbára szűrt - napsütés mellett szórványosan várható zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, zivatar környezetében erősödhet meg a szél. A minimumhőmérséklet 6-11, a maximumhőmérséklet 18-23 fok között valószínű.

Vasárnap kezdetben több helyen várható eső, zápor, elszórtan zivatar. Délután már csak a Dunától keletre valószínű csapadék, de ott is egyre kevesebb helyen. Sokfelé élénk, helyenként erős, zivatar térségében akár viharos lesz a szél. A hajnali 9-14 fokról 17-22 fokig emelkedik a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Varga György

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?