Nem vesz vissza a tempóból az időjárás: ónos esővel indít a hét

Nem vesz vissza a tempóból az időjárás: ónos esővel indít a hét

agrarszektor.hu
Hétfőn reggel többfelé alakulhat ki ónos eső az országban. 13 megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorolgiai Szolgálat (OMSZ), ebből 12-ben elsőfokú (sárga), egy megyében pedig másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Kárpát-medencét napok óta fagyos, ködös levegő tölti ki - írja az Időkép. A magasban azonban enyhül az idő és délnyugat felől nedves léghullámok érnek el bennünket. Ma még csak helyenként alakulhat ki gyenge ónos eső, ónos szitálás, hétfőn viszont már nagyobb területen készülhetünk ónos esőre. A legfrissebb előrejelzések szerint hétfőre virradó éjszaka elsősorban a déli, délkeleti tájakon alakulhat ki ónos eső, ami a reggeli órákban az északi, északkeleti megyékre is átterjedhet.

Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológia Szolgálat jelenleg 13 megyére, köztük Budapestre adott ki figyelmeztető előrejelzést hétfőre az ónos eső miatt: 12 megyében elsőfokú (sárga), Békés megyében másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben. Itt akár több órán át hullhat az ónos eső, melynek mennyisége az 1 mm-t is meghaladhatja. Hétfőn napközben a csapadékzóna fokozatosan kelet felé mozdul el, miközben dél felől az ónos esőt egyre inkább eső fogja felváltani. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02