2020. október 21. szerda Orsolya

Hírek - Növény

Nyílnak a pénzcsapok: átmeneti támogatást kapnak a magyar dísznövénytermesztők

2020. június 29. és július 12. között adhatják be támogatási kérelmeiket (nem évelő növény esetében) a dísznövénytermesztők és a növényiszaporítóanyag-termesztők a miniszteri rendelet alapján kiírt átmeneti támogatásra.
 
 

Az agrárminiszter 26/2020. (VI. 22.) AM rendelete alapján átmeneti, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek azok a kertészeti vállalkozások, amelyek 0119 (nem évelő növény – virág-szaporítóanyag kivételével) és 0130 TEÁOR szám alatti növényiszaporítóanyag-termesztő tevékenységet végeznek - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A támogatás mértékét a számviteli bizonylatok alapján a támogatott tevékenységből származó 2019. évi árbevételének és a 2019. évi teljes árbevételének hányadosa és a kérelmező által a 2019. évben foglalkoztatottak átlagos statisztikai állományi létszámának szorzata alapján kell meghatározni. Az átmeneti támogatás mértéke – a támogatás alapját képező állományba tartozó – foglalkoztatottanként legfeljebb 500 000 forint. Ha a beérkezett jogos igények meghaladják a keretösszeget, akkor a kérelmezők részére arányos visszaosztás alapján megállapított összeget fizetik ki. A Kincstár az átmeneti támogatást legkésőbb 2020. december 31-éig folyósítja a kérelmező részére.

A támogatás keretösszege 1,4 milliárd forint, amit Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program forrása fedez. A támogatási kérelem 2020. június 29. és július 12. között elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően, az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz. A benyújtással kapcsolatos részleteket az 55 /2020 (VI.26.) MÁK közlemény tartalmazza.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu