Nyílnak a pénzcsapok: átmeneti támogatást kapnak a magyar dísznövénytermesztők

Nyílnak a pénzcsapok: átmeneti támogatást kapnak a magyar dísznövénytermesztők

agrarszektor.hu
2020. június 29. és július 12. között adhatják be támogatási kérelmeiket (nem évelő növény esetében) a dísznövénytermesztők és a növényiszaporítóanyag-termesztők a miniszteri rendelet alapján kiírt átmeneti támogatásra.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az agrárminiszter 26/2020. (VI. 22.) AM rendelete alapján átmeneti, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek azok a kertészeti vállalkozások, amelyek 0119 (nem évelő növény - virág-szaporítóanyag kivételével) és 0130 TEÁOR szám alatti növényiszaporítóanyag-termesztő tevékenységet végeznek - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A támogatás mértékét a számviteli bizonylatok alapján a támogatott tevékenységből származó 2019. évi árbevételének és a 2019. évi teljes árbevételének hányadosa és a kérelmező által a 2019. évben foglalkoztatottak átlagos statisztikai állományi létszámának szorzata alapján kell meghatározni. Az átmeneti támogatás mértéke - a támogatás alapját képező állományba tartozó - foglalkoztatottanként legfeljebb 500 000 forint. Ha a beérkezett jogos igények meghaladják a keretösszeget, akkor a kérelmezők részére arányos visszaosztás alapján megállapított összeget fizetik ki. A Kincstár az átmeneti támogatást legkésőbb 2020. december 31-éig folyósítja a kérelmező részére.

A támogatás keretösszege 1,4 milliárd forint, amit Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program forrása fedez. A támogatási kérelem 2020. június 29. és július 12. között elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően, az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz. A benyújtással kapcsolatos részleteket az 55 /2020 (VI.26.) MÁK közlemény tartalmazza.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?