2020. október 21. szerda Orsolya

Hírek - Növény

Óriási ötlet: banánlevélbe csomagolják a gyümölcsöt műanyag helyett

Egyes szupermarketekben Vietnámban és Thaiföldön banánlevelekbe csomagolják a zöldséget és a gyümölcsöt, így csökkentve a felhasznált műanyag mennyiségét. Az alternatív csomagolás nagy népszerűségnek örvend, emiatt több helyen már be is tiltották az egyszer használatos zacskókat.
 
 

Sokan nem tudják, hogy hova kerül az az egyszer felhasznált műanyag zacskó, amit mindenki automatikusan letép a boltban: rosszabb esetben azonnal a szemétbe kerül és újra se hasznosítják, jobb esetben pedig talán újrahasznosul. Az eredetileg Thaiföldről származó ötlet, miszert műanyag zacskó helyett inkább banánlevélbe csomagolják a boltokban a zöldséget és a gyümölcsöt, hatalmas netszenzációvá vált, már Vietnámban is átvették és rohamosan terjed. Több helyi boltlánc döntött úgy, hogy átállnak a környezetbarát csomagolásra, ami egyelőre tesztfázisban működik, a vásárlóknak pedig a beszámolók szerint tetszik az ötlet. A gyümölcösk és a zöldségek mellett a húsokat is hamarosan ebbe fogják csomgolni.

Fotó: Nextshark.com

Vietnám egyébként a negyedik leginkább óceán-szennyező ország a világon, rengeteg műanyag szemét végzi így - írta a Nextshark. Egy nemrég végzett felmérés szerint 2500 tonna műanyag szemét keletkezik minden nap, ennek nagy része az óceánba kerül. Jó hír, hogy Ázsiában is egyre trendibb, hogy az egyszer használatos zacskókat betiltják, vagy megadóztatják, nemrég például dél-Koreában vezették be a teljes tiltást. Kínában 65 százalékkal csökkent a műanyag zacskó használata, mióta körülbelül tíz éve bevezették annak tilalmát.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu