2022. január 19. szerda Sára, Márió

Hírek - Növény

Óriási siker a Corteva szarvasi üzemében: 16 ezer hektárról takarítottak be termést idén

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat vetőmagüzeme sikeresen zárta a betakarítási szezont Szarvason. 2021-ben közel 16 ezer hektár betakarítása történt meg, ami az 1996-os indulás óta minden idők második legnagyobb területét jelentette.
 
 

Idén 25 éves a Corteva Agriscience üzeme, amely a világ egyik legnagyobb vetőmagüzeme - írja közleményében a cég. Ezt a címet 2005-től viseli, köszönhetően a minőségorientált termelést biztosító folyamatos fejlesztéseknek. Jelenleg az üzem 45- 50 ezer tonna fémzárolt hibridkukorica vetőmag előállítására alkalmas, ami az európai vetőmagellátás egyik központjává teszi. Az itt előállított kiváló minőségű, szigorú szabályoknak megfelelő vetőmagoknak a 80%-a export-, 20%-a pedig a hazai piacon kerül értékesítésre – a jelentős belföldi szállítás mellett a Corteva üzeme exportál vetőmagokat Oroszországba, Ukrajnába, Németországba, Franciaországba, Romániába, Lengyelországba, Bulgáriába, Horvátországba, Szlovákiába és Ausztriába.

Forrás: Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience magyarországi vetőmagtermelése 200 partnert is meghaladó termelői körben történik, mindezt 400-450 táblán megvalósítva. A vetőmagüzem megfelel a legmagasabb nemzetközi szabványoknak és a magyar jogszabályok minden követelményének a munkakörülmények, a biztonsági és környezetvédelmi előírások betartására vonatkozóan.

A szarvasi Corteva vetőmagüzem a legmodernebb berendezésekkel rendelkezik, amely lehetővé teszi a vetőmagok magas minőségének és elérhetőségének biztosítását a magyar gazdálkodók számára. Az innovatív megközelítéseknek és technológiáknak, valamint tapasztalatunknak köszönhetően segítjük a gazdálkodókat abban, hogy a legtöbbet hozzák ki munkájukból és megteremtsük a szükséges feltételeket a magyar termelés fokozatos fejlesztéséhez

 – mondta Borsos László, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!