2021. október 16. szombat Gál

Hírek - Növény

Őrület: 1,3 millió forintot adtak egy pár mangóért!

A japánok nemcsak a gyümölcsök ízére, de azok külső megjelenésére is igényesek. A szezon első, legszebb és legfinomabb portékái pedig árveréseken cserélnek gazdák, számunkra horror összegekért. Az infostart.hu figyelt fel rá, hogy nemrég újabb árverési rekordot döntött egy pár mangó.
 
 

Japánban minden évben aranyáron kelnek el a szezon kezdetén tartott árveréseken az első és legjobb, kifogástalan minőségű gyümölcsök. Rekordáron, félmillió jenért (1,3 millió forintért) kelt el egy pár mangó hétfőn Mijazaki prefektúrában a szezon első piaci árverésén. (2014-ben még rekordot lehetett felállítani 660 ezer forinttal is, akkor ennyit ért egy pár piros héjú mangó - agrárszektor.hu.)


A vagyont érő mangók, a Taijo no Tamago (Nap tojása) elnevezésű helyi mangómárka termékei. A Mijazaki Mezőgazdasági Szövetség szerint azért különlegesek, mert

egyenként legalább 350 grammot nyomnak, rendkívül magas a cukortartalmuk és a héjuk nagyobb része halványpiros színű.

Az aukció hétfőn reggel 7 órakor kezdődött, nagy tömeg kísérte figyelemmel. A mangókért a rekordárat egy helyi nagykereskedelmi vállalat fizette ki, amely egy fukuokai áruházban fogja eladni. Japánban megszokottak a hasonló aukciók a szezon kezdetén. Az abszolút árverési rekordot két kantalup dinnye tartja, amelyre 2008-ban 2,5 millió jent (5,8 millió forintot) áldozott egy vevő.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu