Őrület: 1,3 millió forintot adtak egy pár mangóért!

agrarszektor.hu
A japánok nemcsak a gyümölcsök ízére, de azok külső megjelenésére is igényesek. A szezon első, legszebb és legfinomabb portékái pedig árveréseken cserélnek gazdák, számunkra horror összegekért. Az infostart.hu figyelt fel rá, hogy nemrég újabb árverési rekordot döntött egy pár mangó.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Japánban minden évben aranyáron kelnek el a szezon kezdetén tartott árveréseken az első és legjobb, kifogástalan minőségű gyümölcsök. Rekordáron, félmillió jenért (1,3 millió forintért) kelt el egy pár mangó hétfőn Mijazaki prefektúrában a szezon első piaci árverésén. (2014-ben még rekordot lehetett felállítani 660 ezer forinttal is, akkor ennyit ért egy pár piros héjú mangó - agrárszektor.hu.)

A vagyont érő mangók, a Taijo no Tamago (Nap tojása) elnevezésű helyi mangómárka termékei. A Mijazaki Mezőgazdasági Szövetség szerint azért különlegesek, mert

egyenként legalább 350 grammot nyomnak, rendkívül magas a cukortartalmuk és a héjuk nagyobb része halványpiros színű.

Az aukció hétfőn reggel 7 órakor kezdődött, nagy tömeg kísérte figyelemmel. A mangókért a rekordárat egy helyi nagykereskedelmi vállalat fizette ki, amely egy fukuokai áruházban fogja eladni. Japánban megszokottak a hasonló aukciók a szezon kezdetén. Az abszolút árverési rekordot két kantalup dinnye tartja, amelyre 2008-ban 2,5 millió jent (5,8 millió forintot) áldozott egy vevő.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?