P64LE25 a vezető napraforgó hibrid az Express® technológiában (x)

agrarszektor.hu
Az elmúlt évek igen kedvező termesztési tapasztalatai után jelentősen nőtt a P64LE25 utáni kereslet. Magas termőképességét nem csak nálunk Magyarországon, hanem Európa több országában is bizonyította, így kontinensünk legkeresettebb Pioneer napraforgó hibridjévé lépett elő.

Minek köszönhető a P64LE25 iránti nagyfokú kereslet?
Mi lehet sikerének titka?

Elsősorban az, hogy Európa óceáni parjaitól a Dél-Orosz napraforgó termesztési területekig mindenhol stabilan megállja a helyét. Azaz rendkívül jó az alkalmazkodó képessége. Eltérő termőhelyeken, csapadékos vagy aszályos viszonyok között mindenhol számíthatunk magas termőképességére. Termesztésének széles földrajzi lehetőségei között azonban kiemelkedően jól szerepel a hazánkra jellemző klimatikus körülmények között, ahol esetenként szárazsággal és gyakran betegségekkel szemben is fel kell vennie a kesztyűt.

Rendkívül magas termőképességét számtalan kísérletben bizonyította, így a Pioneer saját kísérleteiben is az élen végzett. Ugyanezt a meggyőző teljesítményt mutatta a nemesítő vállalatoktól független kereskedő cégeknél beállított hibrid összehasonlításokban is. Az IKR Agrár Kft. 4 helyszínen beállított kísérleteiben 27 hibridet utasítva maga mögé az első helyezett volt 2014-ben (1. sz. ábra). Szintén első helyezett volt 2014-ben a KITE Zrt. által beállított nagyüzemi kísérletekben is, ahol 10 helyszín átlagában 9 hibridet előzött meg (2. sz. ábra).

Ilyen meggyőző eredményekkel és érvekkel a háta mögött már érthető miért is keresik ilyen sokan a P64LE25-öt. A napraforgó hibridválasztás alapjaiban határozza meg az elérhető termést és a gazdálkodás jövedelmezőségét.

Válassza ezért azt a hibridet, amely már széles körben bizonyított! Legyen Ön is sikeres a P64LE25-tel!

Fábián László
Termékmenedzser
Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.

A P64LE25 fontosabb tulajdonságai:

  • Korai hibrid, magas termőképességgel és magas olajtartalommal.
  • Az Express® gyomirtási technológiához ajánlott.
  • Pioneer Protector® szádor és Pioneer Protector® peronoszpóra minősítéssel rendelkezik, azaz:
  • A napraforgó szádor "E" rasszával szemben rezisztens és a "G" rasszig toleráns
  • A legújabb peronoszpóra rasszokkal szemben is rezisztens (714)

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03