Partnerségi megállapodás: az Agrárminisztérium felkarolta az erdősítést

agrarszektor.hu
Az erdészeti és energetikai szaporítóanyag-termelés fejlesztésnek fontosságára hívta fel a figyelmet Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács küldöttgyűlésén a budapesti Erdészeti Információs Központban.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az államtitkár a küldöttgyűlésen arról is beszélt, hogy az Agrárminisztérium elkötelezett a magyar erdők fenntartása és területük növelése mellett. Ebben a munkában pedig különös hangsúllyal kell foglalkozni az ehhez szükséges szaporítóanyagot termelő ágazat fejlesztésével, tudhattuk meg az agrártárca közleményéből. Az országos erdősítési és fásítási programok sikerének egyik feltétele, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű kiültethető facsemete álljon rendelkezésre az országban. Ennek érdekében az Agrárminisztérium megújította a szaporítóanyag-termelésre vonatkozó rendeletet, és megkezdte a csemetekertek gépesítési, öntözésfejlesztési támogatási rendszerének kidolgozását, mondta el Zambó Péter.

Az erdészeti szaporítóanyag-termelés fontosságát mutatja, hogy csak az állami erdőgazdaságok az elmúlt tíz évben mintegy 450 millió facsemetét ültettek el az erdők fenntartása érdekében amiket szinte teljes egészében hazai termelők állítottak elő.

A két szervezet között a jövőben szorosabb együttműködés kezdődhet, hiszen az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanáccsal az Agrárminisztérium stratégiai partnerségi megállapodást kötött. Az ezzel kapcsolatos dokumentumot az eseményen Zambó Péter államtitkár ünnepélyes keretek között adta át Kárpáti Bélának, a Terméktanács elnökének.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?