Rendkívüli konvoj érkezik a milliárdos magyar gyárába

agrarszektor.hu
Hatalmas méretű kamionkonvoj vonul majd a következő napokban a gönyűi kikötőtől Pétfürdőig. A Bige László milliárdos befektető tulajdonában lévő Nitrogénművek Zrt. beruházásához szállítanak berendezéseket. A túlsúlyos és "túlméretes" konvoj miatt több helyütt ideiglenesen el kell távolítani a jelző- és hirdetőtáblákat, illetve a felsővezetékeket is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egyedülálló hosszúságú, hat túlsúlyos és túlméretes szállítmányú kamionból és kísérő autókból álló konvoj halad rendőri felvezetéssel a gönyűi kikötőből Pétfürdőre vasárnaptól csütörtökig, éjszakánként - közölte az Index. A konvoj Gönyűn, Nagyszentjánoson, Banán, Bábolnán, Nagyigmándon, Móron, Székesfehérváron, Iszkaszentgyörgyön, Csóron, Nádasdladányban, Ősin, Berhidán és Pétfürdőn halad keresztül.

A konvoj a műtrágyagyártással foglalkozó pétfürdői Nitrogénművek Zrt. beruházásához szállít abszorpciós tornyokat, hűtőkondenzátort és előmelegítőt. A vállalat Bige László milliárdos befektető tulajdonában van, aki Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató után a második leggazdagabb, agráriumhoz is köthető befektetőnek számít Magyarországon.

Nem ez az első alkalom, hogy rendkívüli intézkedéseket kellett tenni a Pétfürdőre érkező szállítmányokhoz. Tavaly már egy hasonló konvoj vonult Gönyűtől a Nitrogénművekhez. A munkálatok hátterében az áll, hogy Bige László olyan grandiózus beruházást valósít meg, amellyel pétfürdői cége piacvezetővé válik a regionális műtrágyapiacon.

A beruházáshoz szükséges berendezések méretét jelzi, hogy a mostani átvonulás idejére hétszer hétméteres űrszelvényben mindent el kell távolítani. Lebontják, majd visszaépítik a jelző- és hirdetőtáblákat, illetve a hétméteresnél alacsonyabban futó felsővezetékeket. A szállítmány útját az önkormányzatokkal is engedélyeztetni kellett, mivel az érintett településeken hat-nyolc órán keresztül szünetel majd az áram-, a televízió, a telefon- és az internetszolgáltatás. Szükség szerint levágják az út melletti fák gallyait is, az érintett szakaszokra pedig teljes útzárt rendelnek el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?