Selejtes dinnyét árulnak a hazai boltokban

agrarszektor.hu
A dinnyetermelési kedv, a 2011-ben útjára indult Nemzet Dinnyeprogram hatására tovább növekedett. A dinnye termőterülete a tavalyi, évi 6210 hektárral szemben idén már 6515 hektárra tehető. Növekedés a görögdinnyénél tapasztalható.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Budapesti Nagybani Piacon a 26. héten 180 Ft/kg és 330 Ft/kg áron mozgott a hazai görögdinnye ára. Ezzel szemben az osztrák piacon a görögországi dinnyéért 70 eurócentet kértek kilónként, az olaszországiért 88 eurócentet, spanyolországiért 95 eurócentet. Ezek az árak nagyon befolyásolják a hazai piacot.

Az utóbbi években elharapódzott az a gyakorlat, hogy a déli országokból származó, ott már szezon utáni, gyengébb minőségű dinnyét Magyarországon, magyar származású áruként hozták forgalomba. Piaci zavarokat keltett az is, hogy a termelők és a kereskedők közötti megállapodásokat, szerződéseket valamelyik fél nem tartotta be.

A dinnye-kereskedelmi forgalom biztonsága és a tisztességes piaci viszonyok érdekében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja tagjai figyelmét, hogy ha tisztességtelen piaci magatartást észlelnek, akkor forduljanak a Kamara Etikai Bizottságához. A köztestület, a tisztességtelen verseny vagy a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmára vonatkozó jogszabályokba ütköző magatartás esetén hatósági intézkedést kezdeményezhet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?