Sokan ráfaragtak tavaly a szójára

agrarszektor.hu
Csökkent tavaly a hazai szójatermelés színvonala a hiányzó feltételek és tapasztalatok, illetve a kedvezőtlen időjárás miatt. Sokan a rendkívül vonzó, 60 ezer forintos hektáronkénti uniós extratámogatás miatt vágtak bele a termelésbe, de az idén alábbhagyhat a szójatermelési kedv.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Tavaly jelentősen nőtt a hazai szójaterület, illetve a szójatermeléssel foglalkozó gazdálkodók száma - idézi a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közleménye Takács Gézát, a szervezet elnökét. 2015-ben több mint ötven százalékkal nagyobb területre, 77 ezer hektárra vetettek szóját, és ezzel párhuzamosan a szójavetőmag-termesztés is bővült..

A termelési kedvet az fokozta, hogy tavaly óta hektáronként 60 ezer forintos uniós extratámogatás jár a fehérjenövények - így a szója - termelésére 2020-ig. Takács Géza szerint azonban az elmúlt évben sok esetben hiányoztak a feltételek és a tapasztalatok, és kedvezőtlen volt az időjárás is, ezért a szójatermelés színvonala csökkent. Emiatt a terméktanács arra számít, hogy 2016-ban alábbhagyhat a szójatermelési kedv

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?