2019. szeptember 17. kedd Zsófia

Hírek - Növény

Sosem találnád ki mi történik a londoni utcák alatt (videó)

Több mint 30 méterrel a föld alatt termeszt salátát és különböző csíranövényeket egy londoni cég. A talaj nélküli növénytermesztésnek és a LED lámpáknak köszönhetően, egész évben növényvédő szerek használata nélkül termeszthetők a növények London utcái alatt.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Egy londoni cég salátát és különböző csíranövényeket (olyan apró növények, amelyek a csírázást követő 5-10 nap elteltével, vagyis az első igazi levelek megjelenését követően fogyaszthatók) termeszt 33 méterrel london utcái alatt - írja a www.euronews.com. A föld alatti növénytermesztés hidroponikával (a növénytermesztés azon módja, amikor a növény nem talajban növekszik, hanem tápoldatban vagy tápoldattal rendszeresen átjárt anyagban) és LED lámpák segítségével történik. A különböző technológiáknak köszönhetően így egész évben, növényvédőszer-mentesen termeszthetők a növények. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A cég elmondása szerint ugyanakkor komoly korlátokba ütköznek a magas energiaköltségek, valamint a munkaerő megfizetése miatt. Hozzátették azt is, hogy a következő 20-30 évben a mesterséges intelligencia és a robotika elterjedése miatt, valószínűleg nagy mértékben szűnik majd meg a munkaerő-igény az egyes ágazati szinteken.

A föld alatti növénytermesztő egységről az alábbi videó készült:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu