2019. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam

Hírek - Növény

Százmilliót adnak a széttépett fóliasátrakra

Összesen 100 millió forint jövedelempótló támogatást nyújt a Földművelésügyi Minisztérium azoknak, akinek fóliasátrai megrongálódtak a tavaly októberi viharokban. A károsultak négyzetméterenként maximum 2 ezer forintot kaphatnak fóliasátraik újjáépítéséhez és beszerzéséhez.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Tavaly december 22-én jelent meg az a rendelet, amely a támogatási program részletes feltételeit tartalmazza. Az agrártárca úgynevezett csekély összegű rendkívüli jövedelempótló támogatást nyújt azoknak, akiknek fóliasátrai a tavaly októberi viharokban megrongálódtak. Előzőleg az agrárkamara fordult a kormányhoz, hogy tegye lehetővé a károsultak rendkívüli támogatását.

Az intézkedésre összesen 100 millió forintot különítettek el, és a fóliasátras termesztést folytató gazdálkodók négyzetméterenként legfeljebb 2000 forintos támogatást vehetnek igénybe. A forrásokra azok jogosultak, akik 2017. október 15-31. között szenvedtek viharkárt, és erről fel tudják mutatni a szükséges igazolásokat.

A jövedelempótló támogatás iránti kérelmet február 15. és március 15. között lehet majd benyújtani a Magyar Államkincstárhoz a megfelelő papíralapú nyomtatványon. A támogatási program részletes feltételeit a 65/2017. (XII. 22.) FM rendelet tartalmazza, a további információkat pedig a kincstár teszi közzé.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu