Szerdán ismét nagy adag esőt kapunk a nyakunkba: később se lesz sokkal jobb a helyzet

Szerdán ismét nagy adag esőt kapunk a nyakunkba: később se lesz sokkal jobb a helyzet

met.hu
Jobbára ma is borús, esős időre lehet számítani. Délutánra az ország déli részén kisüthet a nap, az északi területeken azonban további esőkre, helyenként havas esőre, hóra is lehet számítani.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Reggel, délelőtt dél felől csökkenni kezd a felhőzet. Napközben már csak az északi megyékben lesz borult az ég, további csapadék is ott fordulhat elő, de már jóval kisebb mennyiségben, mint korábban, írta meg a met.hu. Az északi hegyvidékek magasabban fekvő részein havas eső sem kizárt.

Délebbre kisüthet a nap, számottevő csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Tiszántúlon viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17, az északi harmadban 7 és 11 fok között alakul. Késő estére 5 és 10 fok közé hűlhet le a levegő.

A nap folyamán fokozatosan az északi, északkeleti határvidékre húzódik vissza a csapadékzóna, de ott is egyre gyengébb lesz az eső intenzitása, jelentős mennyiségre már arrafelé sem kell számítani. A magasabb hegycsúcsokon az eső mellett havas eső, hó is hullhat (lepel - 1 cm).

Bejött a meteorológusok jóslata is: szerdán hajnalban kifehéredett az ország legmagasabb csúcsa, a Kékestető. A kihelyezett webkamerákon azt látni, hogy nem is egyszerű hószállingózás történt, hiszen a hó több centiméter vastagságban megmaradt a hegyekben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?