2021. szeptember 27. hétfő Adalbert

Hírek - Növény

Szerdán ismét nagy adag esőt kapunk a nyakunkba: később se lesz sokkal jobb a helyzet

Jobbára ma is borús, esős időre lehet számítani. Délutánra az ország déli részén kisüthet a nap, az északi területeken azonban további esőkre, helyenként havas esőre, hóra is lehet számítani.
 
 

Reggel, délelőtt dél felől csökkenni kezd a felhőzet. Napközben már csak az északi megyékben lesz borult az ég, további csapadék is ott fordulhat elő, de már jóval kisebb mennyiségben, mint korábban, írta meg a met.hu. Az északi hegyvidékek magasabban fekvő részein havas eső sem kizárt.

Délebbre kisüthet a nap, számottevő csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Tiszántúlon viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17, az északi harmadban 7 és 11 fok között alakul. Késő estére 5 és 10 fok közé hűlhet le a levegő.

A nap folyamán fokozatosan az északi, északkeleti határvidékre húzódik vissza a csapadékzóna, de ott is egyre gyengébb lesz az eső intenzitása, jelentős mennyiségre már arrafelé sem kell számítani. A magasabb hegycsúcsokon az eső mellett havas eső, hó is hullhat (lepel - 1 cm).

Bejött a meteorológusok jóslata is: szerdán hajnalban kifehéredett az ország legmagasabb csúcsa, a Kékestető. A kihelyezett webkamerákon azt látni, hogy nem is egyszerű hószállingózás történt, hiszen a hó több centiméter vastagságban megmaradt a hegyekben.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu