Szombaton startol a nagy almarali

MTI
Október 11-én reggel 9 órától kezdődik az étkezési és az ipari alma felvásárlása - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. csütörtökön. Az ipari almát Vaján, Mátészalkán és Nagykállón adhatják le a termelők, a kijelölt átvevőhelyekről az MNKH honlapján (www.tradehouse.hu) lehet tájékozódni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A közlemény szerint a kedvező időjárás miatt az elmúlt évek átlagánál lényegesen jobb minőségű ipari almatermés várható az idén Magyarországon. A kilónként bruttó 20 forintos átvételi telephelyi áron vásárolt ipari almából készülő kiváló minőségű almasűrítmény lehetővé teszi, hogy a nemzetközi piacokon a kereskedőház versenyképessé váljon.

A kereskedőházhoz az elmúlt évben több megkeresés is érkezett a külpiacokról étkezési alma és az élelmiszeriparban használt almasűrítmény megvásárlására. Az idei évben olyan piaci körülmények álltak elő, amelyek megfelelő alapot teremtettek a kereskedőház számára, hogy új szereplőként piaci részesedést szerezzen az almasűrítmény- és étkezésialma-forgalmazás piacán.

Szintén a honlapon található azoknak az átvevőhelyeknek a listája, ahol az étkezési almát vásárolják fel kilónként bruttó 35 forintos átvételi telephelyi áron. Az étkezési alma felvásárlása Zajtán, Tiszaberekben, Csegöldön, Jánkmajtison, Fehérgyarmaton, Kölcsén, Vásárosnaményban, Kisaron, Gávavencsellőn, Tyukodon és Újfehértón indul, de folynak még egyeztetések további településeken kijelölendő átvevőhelyekről is. Ezekről szintén a kereskedőház honlapján tájékozódhatnak a termelők.

Az MNKH felhívta a figyelmet arra, hogy a termelőknek rendelkezniük kell a termés növény-egészségügyi bizonylatával, amelyet a felvásárlási jegyen rögzítenek. Az almát az átvételtől számított 5 napon belül kifizetik, erre a garanciát a felvásárlási jegy biztosítja.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház 2013-ban azzal a céllal alakult, hogy a hazai exporttevékenységet hatékonyabbá, koordinálttá tegye, elsősorban a kis- és közepes vállalati szektorban, kiemelt hangsúllyal a mezőgazdasági ágazatra és termelőkre.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03