2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Hírek - Növény

Szükséghelyzeti engedélyt kérhetnek a magyar gazdák: erre használhatják fel

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) kérelmére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kiadta a Reglone Air szükséghelyzeti engedélyét őszi káposztarepce és napraforgó desszikálására.
 
 

A NÉBIH kiadta a Reglone Air szükséghelyzeti engedélyét őszi káposztarepce és napraforgó desszikálására a GOSZ kérelmére - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A szükséghelyzeti engedély szerint a Reglone Air kijuttatása a két kultúrára hidas traktorral és légi kijuttatással is lehetséges. A felhasználás 2020. május 25-től 2020. szeptember 21-ig terjedő időszakra engedélyezett.

A GOSZ kéri, hogy felhasználás során az engedélyokiratban szereplő, a kijuttatási technológiára vonatkozó előírásait és a kockázatcsökkentő intézkedéseket a felhasználás során az érintettek tartsák be. Légi kijuttatás esetén a vonatkozó rendelet előírásai változatlanul érvényesek. Akik a Reglone Air készítményt a szükséghelyzeti engedély birtokában felhasználják, nekik regisztrálniuk kell a területileg illetékes kormányhivatalnál.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu