Támogatás cukorrépa termelőknek

agrarszektor.hu
Október a határidő.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) október 15-ig postai úton kell benyújtani a támogatási kérelmeket, melyeket a hivatal november 30-ig bírál el. A kifizetés a támogatási határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül történik. A rendelkezésre álló keret 1 milliárd 180 millió forint, túligénylés esetén minden termelő arányosan csökkentett támogatást kap. Az euró alapú támogatást az Európai Központi Bank által 2012. október 1-jét megelőzően, utolsóként megállapított devizaárfolyamon kell forintra átszámítani.

Az igénylés feltételei között szerepel, hogy a 2012. évi jóváhagyott egységes területalapú támogatásban a cukorrépa hasznosítási ágnak szerepelnie kellett, továbbá a 2012/2013-as gazdasági évre a termelőnek rendelkeznie kell cukorrépa termékértékesítési szerződéssel, és szállítási joggal valamint a cukorrépát a nevezett gazdasági évben a kvótajogosult feldolgozónak kellett leszállítania.

A támogatás igényléséről további információk az MVH honlapján olvashatók. A közlemény mellékleteként az MVH önellenőrzési listát tett közzé, melynek segítségével a gazdálkodó meggyőződhet arról, hogy az összes szükséges dokumentumot csatolta a kérelméhez.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?