Technikai közreműködők segítik a gazdákat

agrarszektor.hu
2013-ban a hamarosan megnyíló felületen az egységes kérelmet háromféle módon lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH): amennyiben az ügyfél rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval saját ügyfélkapuján keresztül, amennyiben nem rendelkezik, technikai közreműködő, vagy meghatalmazott útján.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Technikai közreműködők a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók lehetnek. Ők azoknak a gazdálkodóknak nyújtanak térítésmentes segítséget, akik nem rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval, illetve kérelmüket megbízható szakmai segítséggel szeretnék beadni. A technikai közreműködő feladata az egységes kérelem benyújtására, az adatváltoztatás illetve adatváltozás bejelentésére, (adatok módosítása, adatok pontosítása, kérelem visszavonása, vis maior bejelentése), MePAR változásvezetési kérelem benyújtására, az ügyfél-nyilvántartási adatok módosítására, az ügyfél tájékoztatására, valamint technikai és szakmai segítségnyújtásra korlátozódik.

Technikai közreműködést vehet igénybe, aki

  • egységes kérelmet még nem nyújtott be,
  • természetes személy, vagy
  • az egységes kérelem alapján a 2012. évben megállapított területe nem haladja meg az 50 hektárt.

Ha valaki nem falugazdászt vagy kamarai tanácsadót bíz meg kérelme kitöltésével, meghatalmazás útján bárkinek megbízást adhat képviseletére a kérelem kitöltésénél. Magánszemélyként a technikai közreműködő meghatalmazott is lehet. Ugyanakkor figyelemmel kell lenni arra, hogy egy ügyfél egy jogcímben egy eljárási cselekményre csak egy meghatalmazottnak/technikai közreműködőnek adhat megbízást. A meghatalmazottnak ügyfélkapus regisztrációval és MVH regisztrációs számmal is rendelkeznie kell, de csak akkor tud a kérelem-kitöltő felületre belépni, ha a meghatalmazás az ügyfélkapus beadást követően papír alapon is beérkezik a Hivatalba (bármely megyei MVH kirendeltségre benyújtható személyesen, vagy postai úton), és ott feldolgozzák azt.

A meghatalmazás, illetve a technikai közreműködés kitöltéséhez szükséges a Hivatal által kiadott jelszó. A korábbi években használt jelszó érvényes; amennyiben valaki elveszítette vagy elfelejtette, új jelszót bármely megyei MVH kirendeltségen a G946 nyomtatványon, személyesen vagy postai úton kérhet. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?