Teljesen megbolondult az időjárás: hó és zivatar is jöhet kedden

Teljesen megbolondult az időjárás: hó és zivatar is jöhet kedden

agrarszektor.hu
Frontokkal tarkított, változékony időszak veszi kezdetét, kedden északon hó is hullhat, délután, este délnyugaton pedig az ég dörrenhet meg. A következő napokban már nem a hidegpárnáé lesz a főszerep és új arcát mutatja az időjárás.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedden nyugat felől egy meleg-, majd délután egy hidegfront érkezik, így szinte az egész országban számítani kell csapadékra: ez a legtöbb helyen eső lesz, ugyanakkor az Északi-középhegység térségében ónos eső, havas eső, illetve hó is hullhat, a magasabb hegycsúcsokon pár centis hóréteg is kialakulhat - írja az Időkép. Itt lesz hidegebb, helyenként alig emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. Délnyugaton eközben 10-12 fokig is melegedhet a levegő, ugyanakkor késő délután, este felé, ahogy a hidegfront megérkezik, labilizálódik a légkör, így az eső mellett a záporos csapadék válik jellemzővé, helyenként az ég is megdörrenhet.

Forrás: Időkép

A déli-délnyugati szél élénk, erős lesz, majd délutántól a Dunántúlon északnyugatira fordul, főként a frontvonal mentén viharossá fokozódik. Ekkor már a Dunántúlon is keveredhetnek hópelyhek az esőbe.

Szerdán is változékony, gyakran szeles idő várható, többfelé záporokkal, hózáporokkal. Nem lesz viszont hideg, délután 3-8 fokot mérhetünk.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33