2021. május 9. vasárnap Gergely

Hírek - Növény

Tiltott hatóanyagok jegyzéke 2019-ben

Módosult az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés során 2019. évben nem alkalmazható növényvédőszer-hatóanyagok, valamint az azokat tartalmazó növényvédő szerek listája. A tájékoztató január 31-én jelent meg.
 
 

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló agrár-környezetgazdálkodási kifizetés pályázati felhívása alapján a növényvédőszer-használat korlátozásokhoz kötött. A január 31-én megjelent tájékoztató a magas természeti értékű területekre vonatkozó korlátozásokat módosította. Az új táblázat  itt érhető el.

A gazdálkodás során nem alkalmazható növényvédőszer-hatóanyagok és az azokat tartalmazó növényvédő szerek teljes listája pedig ezen a linken érhető el az "AKG - A nem alkalmazható növényvédőszerek listája" című menüpontban.

A táblázatok az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés pályázati felhívásával együttesen értelmezendők. Azon hatóanyag használata, amelyik a táblázatban külön jelölés nélkül szerepel, tiltott. A megjelölt hatóanyagok a jelölés szerinti korlátozással használhatóak, de minden esetben be kell tartani az adott hatóanyagot tartalmazó készítmény engedélyokiratában foglaltakat.

Zöldítésben elszámolt területen tilos a növényvédőszer-használat!

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu