2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Növény

Több ezren lesznek öngyilkosok évente az uzsorások miatt

Több ezer farmer követ el öngyilkosságot Indiában évente, mert nem tudja visszafizetni kölcsöneit a bankoknak és az uzsorásoknak. A kormány többek között az öntözésben, a vetőmagellátásban és a szerkezetváltásban látja a megoldást, de a változtatási tervek egyelőre nem igazán vezettek eredményre.
 
 

Miután a nyári monszunesőzések egyre kiszámíthatatlanabbak, évek óta aszály sújtja a több mint egymilliárdos országot. Az aszály miatt a termés nagymértékben elmarad a várakozásoktól, és a többnyire zsebkendőnyi földeken gazdálkodó családok nehézségeit a világpiaci élelmiszerárak csökkenése is fokozza. Terménybiztosítással pedig a 263 millió gazdaság mindössze tizede rendelkezik a magas biztosítási díj miatt.

A szubkontinens családi gazdaságainak több mint fele nagy összegekkel tartozik a bankoknak, valamint a helyi uzsorásoknak, és a mai piaci helyzetben reményük sincs adósságuk csökkentésére. Ezért évek óta sok ezren menekülnek az öngyilkosságba.

Fotó: Wikipédia

Az indiai National Crime Records Bureau adatai szerint 2014-ben 5650 farmer lett öngyilkos – jelentette a Reuters hírügynökség, hozzátéve, hogy többségük a Mumbaitól keletre eső közép-indiai Maharashtra államban. A kormány arra törekszik, hogy növelje az öntözhető területek arányát és vetőmaggal lássa el a gazdálkodókat. Emellett azt szeretné, ha a gazdák a hagyományos cukornád helyett kevésbé vízigényes növényeket termesszenek.

Forrás: blog.syngenta.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben