Új hitelmegállapodást írt alá a bankokkal a Pannonia Ethanol

agrarszektor.hu
A Pannonia Ethanol Zrt. 135 millió eurós hitelmegállapodást írt alá a Budapest Bank, a K&H, a Magyar Export-Import Bank és a Raiffeisen Bank részvételével alakult magyar banki konzorciummal. A cég így növelheti bioetanolgyártó kapacitásait és génmódosítástól mentes takarmánygyártását.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Pannonia Ethanol azt is tervezi, hogy javítja működési hatékonyságát, illetve új biotechnológiai beruházásokat hajt végre - derül ki a társaság közleményéből. Ez hozzájárulhat új munkahelyek teremtéséhez és további exportbővülést eredményezhet, illetve a cég növelheti takarmánykukorica felvásárlását is.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A 135 millió eurós megállapodás új hitelkapacitást nyújt a megszokott munkafolyamatokhoz - mondta Dobai Lajos, a Pannonia Ethanol pénzügyi igazgatója. A dunaföldvári üzem már most is a legnagyobb biofinomító Európában. A gyártott bioetanol 65 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt bocsát ki, mint a fosszilis üzemanyagok.

Magyarországon jelenleg 5 százalék bioetanolt (E5) kevernek a benzinbe, és a kormányzat eredeti tervei alapján 2018-ra meg is valósulhatott volna a 6,5 százalékos bekeverési arány. Ennek a tervnek a megvalósítása azonban tavaly decemberben megtorpant, és a kérdést csak 2019-ben veszik újra elő. A mezőgazdaság viszont már felismerte a bioetanol gyártásában rejlő értékeket, az E10 hazai bevezetése pedig az egyetlen olyan eszköz lehetne, amivel valódi - nem csak papíron megvalósuló - eredményeket lehetne felmutatni az energetikában is - véli a vállalat.

A Pannonia Ethanol a magyar kukoricából készített bioetanolt és takarmányt húsz országba exportálja. A cég a közlemény szerint csaknem 500 millió euróval járul hozzá a magyar GDP-hez.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?