Új korszak kezdődik: tőzsdére lépett a nagy agrárcég

agrarszektor.hu
Befejeződött a Corteva Agriscience (NYSE: CTVA) különválási folyamata a DowDuPonttól. Mostantól független, kizárólag mezőgazdaságra specializálódott globális vállalatként működik tovább a piacon. A Corteva Agriscience a mai nappal globális szinten, vetőmag- és növényvédelmi termékek kínálatával kezdi meg tevékenységét.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mostantól független, kizárólag mezőgazdaságra specializálódott globális vállalatként működik tovább a Corteva Agriscience - írja közleményében a vállalat. A Corteva törzsrészvényeinek kiosztása június 1-jén fejeződött be. A DowDuPont minden bejegyzett részvényese a 2019. május 24-i zárás időpontjában birtokolt DowDuPont törzsrészvényekért 3 darabonként 1 Corteva törzsrészvényt kapott. A DowDuPont részvényesei a Corteva töredékrészvényekért pénzbeli kompenzációban részesülnek. A Corteva "CTVA" ticker szimbólummal jelzett törzsrészvényei a mai naptól jegyezhetők a New York-i tőzsdén (NYSE).

EZ IS ÉRDEKELHET
Ahogy azt az agrárszektor.hu korábban megírta, a Corteva Agriscience továbbviszi az anyavállalatok növényvédőszer- és vetőmag üzletágát, "harmadik lábként" pedig digitális technikai szolgáltatásokat is nyújtani kíván a gazdálkodóknak. Borsos László ügyvezető igazgató a vele készített interjúnkban elmondta, hogy szerinte a növénynemesítésben ma az éghajlatváltozás hatásai, a növényvédelemben pedig az uniós szerkivonások jelentik az egyik legnagyobb kihívást.

A 140-nél is több országban működő Corteva Agriscience 2018-ban 14 milliárd dollár nettó árbevételt ért el. A vállalat több mint 150 kutatás-fejlesztési létesítménnyel rendelkezik, és mintegy 65 hatóanyagot forgalmaz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?