2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Növény

Új korszak kezdődik: tőzsdére lépett a nagy agrárcég

Befejeződött a Corteva Agriscience (NYSE: CTVA) különválási folyamata a DowDuPonttól. Mostantól független, kizárólag mezőgazdaságra specializálódott globális vállalatként működik tovább a piacon. A Corteva Agriscience a mai nappal globális szinten, vetőmag- és növényvédelmi termékek kínálatával kezdi meg tevékenységét.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Mostantól független, kizárólag mezőgazdaságra specializálódott globális vállalatként működik tovább a Corteva Agriscience - írja közleményében a vállalat. A Corteva törzsrészvényeinek kiosztása június 1-jén fejeződött be. A DowDuPont minden bejegyzett részvényese a 2019. május 24-i zárás időpontjában birtokolt DowDuPont törzsrészvényekért 3 darabonként 1 Corteva törzsrészvényt kapott. A DowDuPont részvényesei a Corteva töredékrészvényekért pénzbeli kompenzációban részesülnek. A Corteva „CTVA” ticker szimbólummal jelzett törzsrészvényei a mai naptól jegyezhetők a New York-i tőzsdén (NYSE).

Ahogy azt az agrárszektor.hu korábban megírta, a Corteva Agriscience továbbviszi az anyavállalatok növényvédőszer- és vetőmag üzletágát, „harmadik lábként” pedig digitális technikai szolgáltatásokat is nyújtani kíván a gazdálkodóknak. Borsos László ügyvezető igazgató a vele készített interjúnkban elmondta, hogy szerinte a növénynemesítésben ma az éghajlatváltozás hatásai, a növényvédelemben pedig az uniós szerkivonások jelentik az egyik legnagyobb kihívást.

A 140-nél is több országban működő Corteva Agriscience 2018-ban 14 milliárd dollár nettó árbevételt ért el. A vállalat több mint 150 kutatás-fejlesztési létesítménnyel rendelkezik, és mintegy 65 hatóanyagot forgalmaz.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu