Újra jön a 20 fok? Hamarabb visszatér a tavasz az országba, mint gondolnád

Újra jön a 20 fok? Hamarabb visszatér a tavasz az országba, mint gondolnád

agrarszektor.hu
Elég komoly lehűlés volt az országban az utóbbi napokban, ráadásul több helyen havazott is. Csütörtöktől azonban kelet felől egyre enyhébb, szárazabb levegő érkezik, hétvégén ismét elérhetjük a 20 fokot.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Drasztikus lehűlést tapasztalhattunk a napokban, ráadásul hétfőn egy légörvény hatására egyre többfelé havazni kezdett - írja az Időkép. Kedden és szerdán még marad a hideg idő, főként délen, emellett szerdán a Dunántúlon havazással, hózáporral, majd csütörtöktől kelet felől egyre enyhébb, szárazabb levegő áramlik fölénk, így fokozatosan visszatér a tavasz. 

Az enyhülés hatására a hét negyedik napján keleten, északkeleten már elérhetjük a 15 fokot. Nyugaton, délnyugaton viszont még csak 4-5 fokig melegszik a levegő, kezdetben pedig gyenge vegyes halmazállapotú csapadék is eshet. 

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Péntekre kelet felől egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, bár még többfelé élénk lesz a keleties szél. Hajnalban már csak néhol lehet gyenge fagy, napközben pedig 12-19 fokra készülhetünk, keleten a magasabb értékekkel.

Hétvégén ezúttal szép időben lesz részünk sok napsütéssel, száraz idővel. Néha megjelenhetnek gomolyfelhők az égen, egy-egy zápornak azonban minimális az esélye. A szél nem lesz jelentős. Délutánonként 15-20 fokot mérhetünk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?