2019. szeptember 16. hétfő Edit

Hírek - Növény

Változik az agrárrendtartási törvény

Módosította hétfőn az Országgyűlés az agrárpiaci rendtartásról szóló törvényt. A jövőben a gazdálkodóknak nem kell teljesíteniük a felvásárlókkal kötött szerződésben foglalt kötelezettségeiket, amennyiben terményük vis maior miatt semmisült meg.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A fideszes Jakab István, Font Sándor és a kereszténydemokrata Sáringer-Kenyeres Tamás javaslata alapján semmis az olyan szerződéses kikötés, amely szerint a maga termelte mezőgazdasági termény szolgáltatására elháríthatatlan külső ok miatt képtelen termelő köteles a fedezeti vásárlásra, azaz a hiányzó terményt teljesítés céljára mástól beszerezni, vagy helyette más szolgáltatást nyújtani.

A törvényjavaslat a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba azzal, hogy rendelkezéseit a korábban megkötött szerződések esetén is alkalmazni kell a hatálybalépés után esedékessé váló szolgáltatások tekintetében. A törvényjavaslatot az MSZP kivételével minden frakció támogatta.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu